لیست اختراعات فرهاد شريف
روش جايگزيني كاتاليست هاي كروي با توزيع اندازه ذرات متفاوت جهت توليد پلي اتيلن در راكتورهاي پليمريزاسيون بستر سيال صنعتي تركيبي از تغيير در نحوه تزريق كاتاليست ، شيوه پيش تماس ، روش پيش پليمريزاسيون و روش پليمريزاسيون خاص متناسب با متوسط اندازه ذره كاتاليست مي باشد كه با استفاده از راكتورهاي موجود امكان بكارگيري و استفاده از كاتاليست هاي كروي با توزيع اندازه ذرات متفاوت را با هدف تغيير در كاتاليست هاي مصرفي و ايجاد تنوع در گريدهاي توليدي را فراهم مي سازد. اين روش براي هر كاتاليست و متناسب با متوسط اندازه ذرات آن شرايط فرآيندي را به نحوي تغيير ميدهد كه ضمن استفاده از كاتاليست هاي مختلف شانس توليد ذرات ريز را نيز حداقل نموده و امكان توليد كلوخه و گرفتگي در راكتورها را كاهش مي دهد . در واقع با استفاده از اين روش واحدهاي توليد پلي اتيلن به روش بستر سيال فاز گازي مي توانند از كاتاليست هاي زيگلرناتاي كروي مختلف كه داراي متوسط اندازه ذرات متفاوتي مي باشند استفاده نموده و با لحاظ شرايط فرآيندي متناسب با متوسط اندازه ذره كاتاليست در بخش هاي پيش تماس ، پيش پليمريزاسيون و پليمريزاسيون نسبت به توليد گريدهاي پلي اتيلن دلخواه خود اقدام نمايند .
تبديل پودر ريز ضايعاتي راكتور پلياتيلن به گرانول پلياتيلن گريد قالبگيري تزريقي زمينه فني اين اختراع مرتبط با پليمرها (شيمي آلي) ميباشد. پودر ريز پلياتيلن سنگين، ذرات بسيار كوچكي هستند كه معمولا در راكتورهاي پلياتيلن فاز گازي به همراه ذرات پودر پلياتيلن سنگين، كه محصول اصلي راكتور هستند، توليد ميگردند. در مقياس صنعتي پمپهاي مكندهاي در مسير انتقال محصول راكتور پلياتيلن فاز گازي كه به صورت ذرات پودر پلياتيلن است قرار ميگيرند تا گرد و غبار و پودر ريز پلياتيلن سنگين را پيش از رسيدن به مرحله اكستروژن از محصول راكتور جدا سازند. پس از جداسازي اين پودرهاي ريز در كيسههاي بزرگي با حجم معين جمعآوري ميگردند. پودر ريز پلياتيلن سنگين با مواد افزودني شيميايي مخلوط شده و به سمت يك اكسترودر دو مارپيچ مخصوص اختلاط هدايت ميشود. پس از فرايند اكستروژن محصول خروجي از اكسترودر به شكل گرانول پلياتيلن سنگين گريد قالبگيري تزريقي با خواص فيزيكيـمكانيكي بالا ويژه توليد قطعات رنگي خواهد بود. از آنجا كه پودر ريز پلياتيلن باعث آلودگي زيستمحيطي ميگردد و از طرفي فرايند تزريق براي توليد قطعات پلاستيكي با استفاده از آن مشكل ميباشد تبديل آن به گرانول پلياتيلن سنگين ضروري به نظر ميرسد تا اين معضلات برطرف گردند.
تعيين تركيب درصد بهينه گرافن جهت بهبود خواص مكانيكي نانوكامپوزيت اتيلن پروپيلن ترپليمر/گرافن اكسايد
پلي پروپيلن يكي از پرمصرف ترين پليمرهاي موجود مي باشد اما بعضي از خواص مكانيكي آن در سطح پايين هستند كه سبب كاهش كارايي آن در زمينه هاي مختلف شده ا ست. از جمله راه هاي ساده، آسان و مؤثر جهت رفع اين محدوديت ها اضافه كردن پركننده هاي معدني در مقياس نانو به پلي پروپيلن مي باشد. نانورس (Nanoclay) يكي از جديدترين پركننده هاي معدني است كه تركيب نمودن مقادير بسيار پايين آن با پلي پروپيلن سبب بهبود خواص عمومي اين پليمر مي شود اما تنها ضعفي كه دارد اين است كه استحكام ضربه را كاهش ميدهد. به منظور رفع اين معضل و بهبود همه جانبه خواص پلي پروپيلن، در اين روش ابداعي نانورس و كربنات كلسيم در مقياس نانو به پلي پروپيلن اضافه مي شوند. در نانو كامپوزيت هيبريدي سه تايي تهيه شده علاوه بر افزايش مدول، ضربه پذيري نيز بهبود قابل قبولي نشان مي دهد. اين محصول، با استفاده از يك اكسترودر دو پيچه همسوگرد تهيه مي شود و كليه شرايط فرايندي آن با توجه به مطالعات انجام شده بهينه در نظر گرفته مي شود.
موارد یافت شده: 5